Thursday, April 16, 2009

Mak Saket n Black pePper


pasal mak aku yg masok spital ritu,dokter tuh da sah kn ade batu karang yg agak besa n buah pinggang da bengkak..wo,bunyi cam terok wo,xpe,dokter kate jgn risau,insyaALLAH bole setle..ape ko pk mak aku kat spital tawakal dokter tuh nk tawakal jek?so,korunk yg baek ati,ensem,cntk,mnawan,(cam mlampau je puji) ,doa kn la mak aku ok ngan operate die...

da ble mak aku xde kat uma,aiseh,aku da jd sureruma spenoh mase ah...sume kne wat sndri...rase da cam ari raye da aku kemas uma sume..(nmpak sgt staon skali ko kemas uma)

bab mkn lak, xya cite ah,ari2 bpk aku beli dr kedai...nk suro bpak aku masak? kunk 1 family masok spital...hoho..

ptg td aku masak sndri weyh,cam biase,aku try recipe yg aku x pena wat..jeng3..(bunyi drum)...tuh die,ayam black pepper kala mlm buln menguncup...

aku risau gak kalo x sdap,tp bkn kemaen aku bngge tahap paras didih air,bile adk aku ckp sedap gle..yup2,sile jgn nafikn,aku mmg terer weyh..huhu...nah tgk pic nih..



nmpak je simple,cube rase tgk..ok2,sile puji skunk..huhu

11 comments:

Siti Fatimah Nabihah on April 16, 2009 at 11:50 PM said...

uih.. pandainya ko masak erk!
hurm.. nmpak mcm sedap jew?! da simpan untuk aku x? lapo ni.. huh

kEy on April 16, 2009 at 11:57 PM said...

sedap wehhhhh~
tersirap guek tgkkk~

AtieAbid on April 17, 2009 at 12:07 AM said...

aku doakan mak ko cepat sembuh...
amin...

weh, siyes ke ko yg masak...??
kang bapak ko lak yg masuk sepital sebab makan masakan ko..

ehehe...

handhalah ibnu kamil on April 17, 2009 at 1:23 AM said...

pertama : anak derhaka. kutk bapak sendir. hehehe.

kedua : wehh. aku org pertama kata tak slera.
nampak tak sedap.

mana aroma atau baunya?
hehehe.

Dzulfikri zulkiflE on April 17, 2009 at 6:39 AM said...

ct=mmg sedap weh,smpan? sblom masak pn da abes..hoho...

key=ko jgn nafiknnye kwn,mmg sedap..

atie=thx doakn mak aku cpt ok....mmg aku masak..aku dnga cte chef wan two three nk pnggl aku masak tok show die..

handhalah=oit,sape kate aku ank derhake,kalo aku kate bpk aku masak sdap,aku jd derhake coz mnipu..ni aku jujo aw..hoho

merahitujambu on April 17, 2009 at 10:58 AM said...

jg mak ko tu lelok..
moga cpt sembuh ek..cian mak ko..

epalejau on April 17, 2009 at 11:04 AM said...

amin..Insya Allah mak ko sembuh..

da reti masak la neh ek? ni apa motif ko gtau ko pandai masak neh? nak nekel aku la ni? takde..takde..ko tetap dak bawah umo..paham?

syiera on April 20, 2009 at 8:22 AM said...

ah..
pewot ira da munyik lagu dondang sayang da nih..
sslluurrpp..^^

en_me on April 20, 2009 at 3:34 PM said...

moga mak cepat semboh..

neem on April 20, 2009 at 4:31 PM said...

salam ziarah..

bru ko rasa kerja mak ko tu..berat x berat. hehe

mg mak ko cepat sembuh

Munira Hamzah on May 3, 2009 at 11:40 PM said...

sepapnye.. hope mak awk sehat cepat.. amin... =)

 

DzuL 2009 Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template