Wednesday, May 13, 2015

Dzulfikri

0 comments
Assalamualaikum..

Semuanya bermula dengan satu malam , lepas upgrade tesla , tiba2 teringat dekat blog ni.. hmm.. DZUL 2009..

Aku masih form 3 waktu tu.. akal pendek lagi.. sekarang aku dah 23.. and cuba teka? Akal aku masih pendek lagi..

Dalam satu malam aku habis baca nukilan2 lama. Dalam kepala otak aku , damn dzul, kenapa kau tak jadi macam yang kau rancang? Teringat lagi dulu cita2 nak jadi cikgu. Ada orang potong bawang bro.

So , apa yang jadi dekat aku selepas 7 tahun ? Life aku flip sangat ke? walau tak ada yang nak baca , ni beberapa facts mengenai si dzul2009 ..


-masih belajar di Unisel. Tengah berusaha nak tamatkan degree. InshaAllah kalau tak ada apa, pertengahan tahun depan selesai belajar.

-last sem aku failed . Sekarang aku berusaha kais pagi makan pagi kais ptg mkn ptg untuk bayar fees unisel. Tapi rasanya aku lagi banyak makan daripasa kais.

-aku meniaga char kuay teow. rasa lah char kuayteow ini dengan rendangnya sekali sudilah rasa kuihku pilih lah yang mana satu! Melalut

-aku jugak buat part time sinematografi majlis perkahwinan. Atau dalam bahasa kasar , amek video masa org kahwin.

-punyai masalah jati diri yang teruk. Teruk tahap aku tak faham maksud jati diri.

-masalah2 sepalu bertembung dengan aku.lagi dielak lagi datang.bila tak elak dikata mengudang. Dunia2..

Dll....

So boleh dikatakan dzul ni dah besar dah. Tak macam dulu , tulis pun sekejap besar sekejap kecik..

Aku janjikan diri aku yang aku akan jadi lagi kuat. Masalah boleh datang seribu kali , seribu kali jugaklah aku akan melawan..

Dah nak subuh ni..aku minta diri dulu ye.Assalamualaikum


Wednesday, May 16, 2012

dah dua tahun tinggalkan ni..

3 comments
Assalamualaikum...:)

Kalau aku gedik , aku akan cakap macam ni "aasyumm!! eh , bersawang lah blog i sampai i terbersin..awww!"
tapi aku bukan! so , aku akan cakap camni.. eh..aku ada blog rupanya.. ok...

tak sangka betul lebih 2 tahun aku tak bukak blog ni.. mana nak cari blog yg followers berkurang? blog ni je tau..haha..
aku pun tak ada benda sangat nak cerita selain daripada www.taknakgemuk.com tu aku punya..kau adaa??? haha..

dulu selalu update , dalam sehari buat sampai dua tiga post .. postman pun tak post banyak macam tu... rasa enjoy gila update blog dulu.. sekaran? baik update cerita kat kawan2 , family.. kalau ada amsalah kewangan memang update kat family la kannn...(especially U , mak) huhu

so, banyak sangat perubahan yang dah berlaku sejak 2009 , tengok la sendiri , nama blog ni pun dzul 2009...
Masa tu orang malaysia mana ada main facebook2 ni , takda maknanya nak write kat wall2 semua ni.. cuba la ko write kat wall rumah ko waktu tu..paling rendah pun , kaki ko dapat sebab conteng dinding rumah..

Alahamduliullah aku pun dah berjaya hasilkan buku sendiri. dengan bantuan www.taknakgemuk.com . Program melalui www.taknakgemuk.com pun makin , bertambah , ada la rezeki Allah nak bagi.. takkan nak tolak..gila ke?

well , seronok jugak sebenarnya bila blogging ni , kita boleh tulis apa kita suka(typing actually) dan tak ada siapa nak larang atau baling selipar direct kena muka , muka merah , sakit , kena letak minyak gamat , dan muka tumbuh jerawat..(detail kan?)

next time nak update lagi la blog ni...(cakap je lebih) insyaALLAH...

so , drop your komen dan marilah kite mengerombol...(aku sendiri pun tak faham)

Wednesday, February 17, 2010

Sungguh Mengayut Hati

7 comments
Assalamualaikum..:D

ade org kate aku da lupekan blog ni,,ish,mane ade aku da lupekan..aku cume terlupe..huhu..

tp aku stil nk update blog ni coz bole aku keep in touch dengan blogger2 yg laen..(ouh sungguh mulia)


ok,pe story aku skarang? aku rase aku da pun bole jd surerumah satu hari nanti...kemas uma,masak,sapu sampah,sampai cuci tv pn aku reti..ni sume berkat bapak aku x kasi aku cari keje part time..aku nk keje,tp bapak aku da xkasi,maybe die xnk aku pegang duet bnyk2 tyme skola kot..(banyak ke)


so,kemane aku nk tuju nanti pasni? yup,aku tringin betul org panggil aku CIKGU DZUL...

"cikgu,sy terlupe nk siapkan keje uma la" kate seorang anak murid kp cikgu dzul..

"x mengape,ko xpaya buat keje ko da,biar mase depan ko hancur,x seda diri makbapak ko penat anta ko gi skola ni yg ko balas??!! ko nk jadi ape??!! manuse ke setan??!! " tgk,ciri ckgu yg baek kn? begitu prihatin ngan ank muridnye..:)

mintak2 aku dpt la nanti bile nk apply maktab perguruan,tringin tol pakai baju batik stiap ari rabu t bile da keje..(sebab tuh je ko nk jadi ckgu?)

so,begitu la plan aku nanti.aku bole plan,DIE yg tentukan..:D

mekaseh la sape yg sudi jenguk blog aku,lau x sudi xpe,t aku pakse gak korang tgk..sekian...

Monday, January 11, 2010

Pelancaran Website DieT

7 comments
Assalamualaikum...salam 1 malaysia..:D

hohoi,akhernye aku suda bergelar dewase,suda abes spm aku,jadi,kpd ibu2 yg ade ank dare,meh sini,aku nk merisik cpt..:D

orait,rini aku xnk update panjang,(ckp la malas)...aku nk bwat announcement jek aku da pn wat blog untuk bantu org2 yg Gembire(gemuk) cam aku untk kurgkn berat bdn..so,aku da pn ilang dekat 60kg,kalo aku leh wat,korunk pn leh an??

so,korunk msk blog nih n foollow jela ape yg disuruh..jadila kurus krane jike kite kurus,kite bole duduk mencangkung..woohoo!!

http://taknakgemuk.blogspot.com/


Wednesday, November 11, 2009

Ape da jadi kat DzuL??

9 comments

oish,da lame aku x msk blog aku ni,n lame gak aku x msk blog kekawan yg len,bknnye aku lupekn blog korunk,da blog aku pn aku x msk,jadahnye aku ade mase usha blog org len..tp dnt wori,nnt ble aku da x sibuk,(mcm la aku ni da keje),aku usha blog korunk,jgn kate usha,korunk nk bg pasword korunk bia aku update pn bole...hoho

so,ape da jd ngn aku? orait,sepeti yg kalian suda maklum,taon ni aku amek SPM,tp dnt wori,lmbt agi,(agi 6 ari,huhu)...so,standed la,sape x cuak an,aku dpt tau angke giliran aku pn aku da menggigil..paper 1zt aku 18/11..(yeke...)

so,doakn la yg tebaek tok aku wlaupn jarang aku jd baek..=D

ok da,aku bknnye suke pn cte sal plajaran ni,hoho...sknk ni pasl aku,ha,aku de cte dlu an sal aku wat diet,result tebaru?


tadaaa....

ni aku bukak gamba lame yg ade kat MS,n agi sblah gamba baru....


ha,ade beze? final weight,140dulu,skunk 80kg...:D
dulu pinggang sluar 56,skunk 36...


ok,aku xleh cite panjang coz ni bkn petandingan becite,so,t aku update ag...assalamualaikum..

Tuesday, September 8, 2009

SadisnYe ExaM AkU

5 comments
aiseh,seb bek gua bkn sotonk,kalo x,mmg on da spot gua nanges pas dpt paper sejarah td...

sebab paper nih pose aku bole batal,mmg sgale carutan yg aku tawu aku lemparkn kat ketas puake nih...

mule2 aku pk,ckgu aku nih wat handwriting ke,spatah haram pn aku x paham,ke mmg aku yg bengap...haish,xpe2,atleast ade gak la yg leh jwab berkat x tdo mlm td...mmg feeling ah xtdo mlm,ble pagi je rupe aku ngn penagih dadah xde beze,due2 cam mayt idop:D

ok,rni adk aku wat UPSR,mlm td die demam,padan muke ko,aku da ckp stdy awl2,yg ko ikot style aku pesal?

kalo result ko ngn aer sirap xde beze,sume merah jek,mmg ko mkn kaki aku...ingt,aku da ckp,xde 5A,mkn kaki...KAKI..nk aku ejekn?

sblom korunk mencaci maki aku n batal pose korunk,jgn sala paham,aku bknnye seorunk abg yg kejam,aku juz nk adk aku bejaye...huhu:D


rni aku ingt bebuke aku nk mkn daging ruse dare,agak2 leh dpt?

Sunday, September 6, 2009

Aku pn X sangke :D

9 comments
ish,gua cam x caye ah...x sangke tol gua akn update blog nih...

aku ingt pas abes SPM paper july bru aku nk hapdate..(awal2 da pk nk amek spm 2 kali :D)

nape aku x update? aku xde idea? mmg tol,nk isi kat ketas jwapan exam pn aku xde idea,ni kn nk update blog? xya cite2...

so,mmg xsangke aku update blog nih,da besa pnjang da korang sume ek..hoho...

ha tgk,ni yg aku malas nih,mule ah tuh da xde idea...ish...(sambil garu pale n minum milo...shit ah ko,xseda ke pose) :D

papehal mmg aku sonok dpt kembali ke arena kerblogan,,mule da imbuhan ko pn x betol...


neway slamat bepose n beposelah dgn sekusyuk2nye krane ayam percik mmg sedap dimakan...ha??:D

so,smpai dsini saje coretan ikhlas dr lubuk sanubari aku bwat mase nih,tggu la plak buln pose taon dpn tok aku update..:)

so kwn2,till we meet again...assalamualaikum..

Thursday, June 11, 2009

Kaki UntuKmu

5 comments
aku tol2 rase besala,aku ade hampir sume,tp die serbe kekurangan,,,rase cam x adil an? isk2,mmg sayu entri nih..sile nanges dgn body language yg seswai...

la,pehal emo bai,cmnih,aku sian tgk gita aku,aku de kaki,tp kengape die xde???
jd,aku pn membeli lah untknye guitar stand..jd,skunk die da de keupayaan tok bediri..tahniah gitarku! huhu

aku usha kat tenet n de la org jual guitar stand nih..ape agi,aku pn kol ah...

org tuh laki,tp nape tah,pmpuan yg jawab..pmpuan tuh ckap cmni "maaf,baki kredit anda tidak mencukupi untk blablabla"...fuiyo! sedapnye sore die! gua tepikat!

so,ade sape2 yg knal awek yg jawab panggilan gua td? plz,aku nk bkenalan sesangat ngn die..hoho..

sekian..

gamba gita stand akuh..



Thursday, June 4, 2009

Aku dan Gita

14 comments
bile aku pegang gita aku,aku slalu men lagu kroncong untk ana,bkn kerna name,memori daun pisang(ha?) n laen2 yg bule mlembutkn ati gua..mmg x dpt dinafikn ati aku agi keras drpd batu kerikil,batu seremban,n ade yg kate agi keras dr batu belah batu bertangkup..

so,kali nih gua men lagu keras sket,pahni kompem ati gua jd batu..batu pe ek..batu caves maybe?

so,aku ingt nk men REVOLUSI,chord aku da tawu,juz intro n lick je aku xtawu,so aku cari n dpt ah lam mase 2ari..kurang same ngn ori..

tgh ah,aku men intro ngn lick die je,buang mase aku men full,bkn dpt payment pn..:D

Wednesday, June 3, 2009

Kesah Diet Aku...

8 comments
izinkn aku becrite kesah aku sepeti kesah kaisara?

yup,sepeti tajok d atas,(xkn kat bawah lak)....aku nk cite sal diet aku..
da belalu dgn lame,6 buln da,aku ingt nk cite ujong taon,tp x pe ah,lmbt x smestinye slamat..biar cpt dn padat..huhu

dlu aku penah beberat 140kg..(btol ke pekataan beberat?)

slepas 6 bulan amalkn ATKINS,kini...

95kg...:D

nk lihat prubahan?




tada,different kn? blom tnjuk bdn agi,tp takot korunk kate aku stripper lak..usehe ni akn beterusan smpai ah aku rase aku x bam2 da..:D

nk tips? baya ah..:D

(tidak menggunekn sbarunk teknik photoshop..hoho)


Saturday, May 30, 2009

SengSare Ku TaMat

5 comments
aku x suke tgk jam,trutamenye jamban..

tp,,,bile exam,stiap saat dn detik aku tatap dgn penoh bemaruah....tyme2 exam ni ah aku dpt mlepaskn dendam2 tdo aku yg tekumpol sekian lame...bkn pe,aku mmg nk jwb paper,tp apekan daye,aku x paham pn ape yg ditules kat ketas..adekah physic dn chemy suda menggunekn bahse arab? maybe sbab tuh aku x paham..:D

so,aku rase maw dkat 3mnggu aku x 2les pape kat cnih...aku ingt nk wat post baru bile umo aku da cukop 20 taon,tp apekn daye si Epal da rndu kat aku...(sile bace d shoutbox) hoho..

so,maybe pasni aku de mase sket untk blogging...tp siyes beb mmg gua bz...bkn pe,bz ngan tlg mk agi,basoh pnggan,sapu lantai,cuci jamban,sapu sawang n laen2..(pecayelah..)

td aku de kem dowh,mmg masyuk,satu2nye kem yg wat aku x bepeluh stitik pn,dnga cramah je,drpd gua khusyuk dngan fesi kasi cramah smpai ah aku ttdo lam dewan..(dlm keadaan yg mengcangkung..)

aku pn blaja ah 1 bnde nari budus nih..ape agi,meh bwat..ajak sume fmaily wat temasok haiwan peliharaan yg mempunyai 4 kaki..(binatang haram sperti anjing n B*b* tidak digalakkn..)


Monday, May 11, 2009

Islam Hine Islam

4 comments
yup,ni la contoh pmpuan or aku agi suke gelar as binatang..:D

sori,rmai org ckp mulot aku dr kecik mmg kurang aja,sbab tuh aku de kebolehan mncarot yg x diketahui rmai..:D

so,org yg dlm video aku tnjuk nih,mmg clake pnye pmpuan...

n dgn banggenye dowunk sebot name mak bapak dorunk..kalo aku jd parents dorunk,sure aku buno dr kecik agi...bak kate pepatah mlayu,kecik2 tanak mampos,da besa? besa sgt ke pmpuan nih,kalo aku nmpak,pergh,aku potong2 pale dorunk gune pisau yg mak aku baru beli kat kdai cik tipah td...


so,sekian entri aku yg penoh dgn kebencian...kill!!!


Saturday, May 2, 2009

JangaN TeguR (ngarot!)

9 comments
ok,aku da tgk cte ni,bule dkategorikn dlm filem seram bodo nk mninggal...

nape?

1zt,hampeh jln crite x mnarek..da tawu bule nmpak antu,agi wat2 brani gi sengsorunk...

2nd,de ke org mninggal,da mlm tuh bule biarkn jek,bukn ke biasenye reramai gilir2 bace yasin sampai pagi? xkn nk suro mayat tuh bace yasin sndri kot...bule lak nk gi tdo ah,tuh ah...

3rd,Mak aku x suke,,ibu x suke,ank pn xsuke,syurge bawah tapak kaki ibu..hoho..

bru 1zt tyme mak aku tgk wayang yg ade ekon,tp die da kate tuh yg laz die tgk...membazir duet katenye,die kate patot ah dlu arwah atok ko slalu bawak blk cd hindustan..hoho..

rating? perlu ke aku kasik? aku kasik 1 bintang jek..tuh pn bntang dlm filem intan tuh jek...

jln crite x mnarek lngsung,mmg cam &#^%!^#&!/....bak blk 8rnggt mak aku....

yg bez coz antu nmpak real jek....sekian dr dzul,kaki wayang era..hoho






Wednesday, April 29, 2009

BloG NgaH RenovaTe

4 comments
Harap maklum,entri kali nih sriyes,aku nk renovate blog...SekiaN...

tnggu berkenaan perasmian blog aku d surat2 khabar tempatan...

Sunday, April 26, 2009

Sape Yg TemaN Aku? VerSi Berhantu

10 comments
smlm aku bru blk dr spital,ngn akak n adk aku ah,mk n bpk aku stil kat spital...
blk2 je,aku pn tros letak tgn atas bntal n tdo..(org len letak pale atas bntal,tp aku unik.:D)

ble bngun pagi,akk aku wat pejumpaan keluarge,,(wah!) die tnye kat sume orunk...

akk aku=dnga x smlm?

aku=dnga pe? mane de org bedengkur...

akk aku=aku baleng jugak budak ni kunk...dnga bnde laen ah bengong..(jage ko,aku repot mak ko kate aku bengong)

akk aku ckp die de denga bunyi pmpuan mengilai...

aku tyme tuh rilek je ble die ckp camtuh..(sbena bdn da gigel...)..akk aku nih mmg pelek sket,ternak bnde2 pelek nih kot,die dr die kat UNITEN dlu cam2 da die kne...

cite pnye cte,akk aku agi sorunk dtg,akk aku yg td pn crite ah kat dye,aku tyme tuh da blah da..pahtu tyme aku nk turun dr bilek,tetibe tedenga "biase ah tuh,yg kamu nmpk kat tangge ritu pn rilek jek"

aik,tangge? setau aku,kat uma nih ade 1 tangge je,tangge yg mnuju ke bilek aku..dn juge rumah tangge yg mk bpk aku bine..hoho..

pahtu aku pn tros ah turun bawah tnye pebende kat tngge..akk aku sume diam jek tanak gtau pape..laz2,aku pakse dowunk ckp pas baleng tin sardin kat pale dorunk..huhu...

akk aku ckp,tyme nk celebrate bezdey aku tyme tgh mlm tuh,tyme tuh kitorunk sume kat bawah ah ngah besakn bdn...die nmpak de pale yg ngintai kat tangge,bile akk aku pndng,die nek atas...

ah demmit,agak2 ah,kat atas bilek aku jek ade...jgn ah wat gua cmnih,ni yg rase cam nk cari rumah sewe kat pat len..nk jek aku hijrah gi oversea..ha epal,atie,cari ruma tok aku kat saba..hoho..

so,sapekah gerangan yg mengintai aku tuh? HAN.....hans isaac? hoho...

Friday, April 24, 2009

Aku PembunoH

5 comments
yup,aku hampir jd pembuno besiri pas aku nyares langga ank org..sblom ni aku pena bunoh semot,so,rekod aku da x beseh da pn..(sori cik semut,sy x sengaje pijak awk,sape suro dok lam kasot skola sy??!!!)

td aku bwak moto pnye ah feeling cam aku berkebolehan bwak moto tanpe gunekn mate...aku x pasan lak traffic light da merah tp aku slambe je jln cam la aku bute warne...skali,aku dnga org jeret...


org mlintas=woi!! bute ke!!

untk kaver malu,aku pn jawab...

dzul= kalo aku bute xde ah aku bawak moto!!

hoho..xde ah,ayat2 td hanye lakonan tanpe bayaran smate mate..tp mmg aku nyaris langga ank org...sekian dr aku yg bergelar pembuno..:D

TIDO

3 comments
Ah keje bnyak,so, x ley tdo...patotnye manusie lam bdn kne ade 1 sistem keje lam tdo..contohnye cam team bola malaysia..maen cam ngah tdo...hoho,abes aku kne gam t..

dsebabkn saket ati kne perli ngn membe sal x hapdate blog,rini aku hapdate 2 kali! amek ko,2 kali,demmit,sesuke je nk kutok aku..ni ayat beliau..

Membe=dzul,aku de blog,sehari 8kali aku hapdate...

dzul=(!*@&#&*!&*#!&*#)

yup,ayat d atas mmg ade unso perli...okeh,rini aku demam,so,pe aku wat? kol wonderpets mntak tlg? jadahnye ...aku x suke minatang yg bole nyanyi...

aku pn gi ah telan ubat demam 3 bijik..skali amek kaw,dr kol 8 smpai 11 aku tettdo..huhu..mmg tdo yg masyuk dn munasabah...:D

sekian sahje brite sal aku tdo..

Thursday, April 23, 2009

Meh Tgk2

5 comments
ok,kpd sume yg bru ingin menceburi bidang beblogging smpai putus nyawe nih,korunk d nasihatkn untk ubah target korunk..yup2,kalo korunk target 2 post sehari,ha..batalkn je la niat korunk...sbb aku dlu bule smpai 20 post weh sehari,skunk 3 ari skali...yup,sungguh bergaye care aku untk post 3 kali sehari..nape x 2 hari sekali? tanak2,nabi suke no. ganjil..hoho..

usha pny usha aku de dpt award upenye....aku idamkn award lelaki terensem di cakerawala tp mmg x kn dpt ah kn...so,amek je la awrd nih..:D


yup,aku disuro wat review sal org yg kasi award nih..weh,pehal aku mng award aku kne cte sal org len ha?

xpe ah,aku ikhlaskn diri aku...:D

name beliau meor ikhwan handhalah kot..(name lu agi pnjang dr komuter bro)

die laki tapi tah ah,setau aku die nanges pas tgk cite laskar pelangi...(ape kes lu pkcik?) hoho...

ni link die...MEOR

sekian,meh gua jd alleycats jap...TIME KASEH!!!

okeh2,aku nk mntak simpati korunk...vote ah aku lam top 100 famous blogger tuh..:D

skunk no. 7.....

Monday, April 20, 2009

Mak SmakeN SakeT

8 comments
aiseh,aritu mak aku saket an,patotnye die kne operate da,tp dktr cinte tuh kate x bule agih coz mak aku nye darah stil tnggi..haish,nape la darah mak aku x cam markah exam aku yg slalu je rendah..hoho..

papehal pn spanjang mak aku kat uma nih,aku kne ah try x nyusahkn mak aku...aiseh,gua da try da bai,tp sket2 "mak,dinosour ri mane?" "mak,Sluar ***** ri mane? haish,pe la nk jadi kat aku kalo mak aku xde,,,mati kebluran mungkin?

ritu aku gosok baju....mak weh,aku gosok bju dr petang,pagi keesokan arinye baru siap..huhu..mungkin aku patot ikot nasehat ckgu aku? "kamu letak jek bawah bantal..bile bngun pagi,keajaiban akn berlaku.." hoho..

ha,aku nk mncapap sket ek..pena dnga petandingan kiosk kejaye? yup,msti korunk x pena dnga..taon nih aku mng agih...da taon kedue da,tp cam biase aku hanye gah di mate daerah saje,smpai negri t...haram...xpe,taon nih aku wat paleng gile2 ganaz tahap babun mengawan ank kelime pnye...

tada,trofi yg disalut emas celup..baunye mmg harum..hoho..



besok aku usha blog korunk ek..

Thursday, April 16, 2009

Mak Saket n Black pePper

11 comments
pasal mak aku yg masok spital ritu,dokter tuh da sah kn ade batu karang yg agak besa n buah pinggang da bengkak..wo,bunyi cam terok wo,xpe,dokter kate jgn risau,insyaALLAH bole setle..ape ko pk mak aku kat spital tawakal dokter tuh nk tawakal jek?so,korunk yg baek ati,ensem,cntk,mnawan,(cam mlampau je puji) ,doa kn la mak aku ok ngan operate die...

da ble mak aku xde kat uma,aiseh,aku da jd sureruma spenoh mase ah...sume kne wat sndri...rase da cam ari raye da aku kemas uma sume..(nmpak sgt staon skali ko kemas uma)

bab mkn lak, xya cite ah,ari2 bpk aku beli dr kedai...nk suro bpak aku masak? kunk 1 family masok spital...hoho..

ptg td aku masak sndri weyh,cam biase,aku try recipe yg aku x pena wat..jeng3..(bunyi drum)...tuh die,ayam black pepper kala mlm buln menguncup...

aku risau gak kalo x sdap,tp bkn kemaen aku bngge tahap paras didih air,bile adk aku ckp sedap gle..yup2,sile jgn nafikn,aku mmg terer weyh..huhu...nah tgk pic nih..



nmpak je simple,cube rase tgk..ok2,sile puji skunk..huhu

Tuesday, April 14, 2009

Aku HapDate!!

8 comments
hoih,la,bru aku pasan,aku ade blog upenye,msti hapdate...hoho..sian dailydzul nih,elok name daily kne tuka weekly ataw monthly ah...monthly da cam baya duet kete bulan2 je an...

so,pe cer,biase je...mak aku bru smalam kne masok spital coz darah tnggi..mak aku rendah je,tp darah die yg tinggi...haish,ni sape yg jd punce mak aku darah tnggi nih,adik aku ah nih!! (nk bekap dri sndri)

aku x dpt gi tgk mak aku kat spital,maksodnye aku x dpt agi ah pontenk skola..jadual skola pack gle,gi kol 7,blk kol 5...alang2 baek aku pndah je lam skola,meh aku buat uma sejibik lam kawasan skula tuh..ley aku wat semi D ke an..

so,sesape yg rase aku malas nk hapdate blog,sala tuh,aku bz weh,bnyk sgt keje..masak,sapu umah,mop lantai,jage ank sdare...(tuih,ade ko bwat ke sume tuh..)


so,sori ah kalo aku da lame x usha blog korunk,mmg jd dak skola slalu cmni,ari2 kne pakse tgk buku buku buku jek..(tp ko tgk ke)

Saturday, April 11, 2009

da tue da?

4 comments
blablabla...12 april 1992,make laherlah seorunk jejake yg dikagumi rmai awekz2 dr seberang..

yup,2morow ataw lebeyh dkenali sbagai cuti umum,tementerai la tarikh keramat kelahiran aku..sepeti biase,tyme bezdey aku mmg suram tahap dewa dewi pnye...maybe sbab aku x sefemez m daud kilau kot...

aku de dpt adiah plng bez weyh...yeah,sehari kol free...woohooo...ingt aku nk gune? haram,aku nk jual kat org..sape nk pnjam fon aku,sejam singget...huhu...

tp an,tetibe td,ade parti terkejut..so,dpt ah mrase kek,nugget dn kuetiaw..kami d kampung mmg mkn cenggitu jek coz kat blakang uma aku xde secret recipe or mcD 24 jam yg harus diboikot...hoho..

skunk nih xde pic,insyaALLAH besok ade...hoho..

Wednesday, April 8, 2009

PLKN

6 comments
td membe aku de tnye,ko nk masok PLKN x kalo dpt...

aku pn agi ah,untk mengelakkn aku jd trauma pus fobia,aku ckp "PLKN? pe tuh? x pena dnga pn? sejenes binatang peliharaan mamalia ke?"

ouh tidak,camne agaknye t ble aku gi plkn? blog nih sape nk hapdate? mak aku? jiran sblah? so,pe alasan kukuh yg aku nk kasi kat krajaan tok xya gi plkn?

ha,aku nk wat cam artis prasan fofuler tuh ah..aku ckap ah aku trikat ngn kontrak? kontrak mnjage mk bpk aku seumur idop..hoho..yup2,alasan yg swit dn munasaba...

xpn aku kne jadi artis ah? haish,jgn men gle,aku dpn camera tros gagap,kalo nyanyi,tsunami yg jd...so,adekah aku kne gi plkn?? jwapannye? trletak kpd kementrian pndidikan..huhu..

p/s sori da lame x hapdate..

PLKN Pictures, Images and Photos

Sunday, April 5, 2009

ponteng pose...

3 comments
haish,enta knape td aku tepk.."lambatnye nk raye"..huhu,pehal ngan lu mat,tetibe je nk raye,pose pn cam kompem je abes...

ha,ni yg nk wat flasback blk nih tyme zaman kecik2 dlu...meh aku becrite sket..

pade 1 ari,dzulfikri dn rakan2nye pegi ke cc...mreke membawe duet 2rnggt cukop2 untk men game sejam..tetapi malang kpd die dn tokei cc tuh,xde plak bekalan letrik...

so,dipanjangkn cite,die pn ade la agi 2rnggt coz x jd men cc..die pn betanye kat membe die..

dzul=assalamualaikum kawan2,ape yg perlu kite lakukan dgn duet 2rnggt ini...

kawan 1=tah la,rase2 nye nk wat ape ek..eh2,waalaikumsalam,lupe lak..

kawan 3=kite beli kete nk?

dzul=haish,mane cukop,kalo ko nk beli kete sorong cukop ah kot...

kawan 3=tol gaktuh,mlepas cite2 aku nk beli ferari..

dzul=pekate kalo kite dermekn saje pd masjid...

kawan 2=demam ke mamat nih tetibe baek..

kawan 3=pe kate kite ponteng pose?

dzul n kwn 2=stuju!!

hoho,lalu mreke pn membeli roti untk mnjadi santapan ponteng pose..

tidak lame kemudian..

dzul=nk mkn katne nih?

kawan 2=tah,lam utan ah..

kawan 3=okeh..

sedang mreke mkn dgn rakusnye...

kawan 2=pergh,tyme lapa,roti da cam ferero rosher ah..

kawan3=betol3...weh bro,rini bape ari bulan,da bape ari pose ek?

dzul=6 mac...tah,aku x kire lak da bape ari pose...

dan tetibe...

kawan 2=tuih!! jadahnye ponteng pose!! sejak bile pulak kite pose bulan 3? ni bukn ponteng pose,ni lunch!

dzul=la,bkn bulan pose upenye,mmg aku bnyak mlakukn perkare sie2...

jeng3...trime kaseh krane ditipu stakat inih..hoho

Thursday, April 2, 2009

3 ari

4 comments
ha,da 3 ari aku x post pape,bknnye aku malas,(x ngaku malas)..tp aku gile2 nye bz smpai aku x de mase nk on kom..kalo la blog aku nih ley post tok dri die sndri kn sng..

so,da 3 ari jugak ah aku x usha blog org len..xpe,mengUSHA tuh kn samting yg xelok...

pagi td aku bwak laptop gi skola coz ade keje,so,cam biase,membe2 aku akn jadi hyperaktif ble tgk laptop dn menyangke laptop tuh sbagai camera n akn amek gamba smpai ah betri abes...

hampagas tol,aku tgh wat keje x smpat save agi,tetibe padam coz korunk da gune tok amek gamba korunk...kalo ensem xpe gak,kemungkinan besa t ade virus ko tawu kalo da muke korunk betepek kat latipah..(name laptop aku)

so,mmg rini x dpt ah gua nk post panjang2 n besok bru aku usha blog korunk k..

ni la hasil bawak tipah gi skula..

Monday, March 30, 2009

TroK niH..

6 comments
jap2,sblom aku cte pnjang lebar...nk ckp sket..aku nk mntk maap le kat kngkwn bloggers coz aku x smpat tgk blog korunk,yup2,msti korunk pk aku bz kn,x ah,aku ngah men game n harus abeskn dgn cpt,so,xdpt usha blog korunk...hoho..xde ah,ritu aku agak bz n xde mase nk terjah blog orunk..(nada sedeyh)

ok2,rini aku da dpt paper exam aku sket..muahaha,sape yg de lemah jntng or kencing pedas,anda dlarang tgk...meh sini,sedie untk dikejotkn..

addmath=3% (ni kalo tules name je pn dpt markah agi tnggi..huhu..)
chemy=20% (ok ah nih)
bi=64% (welllll...huhu..)
bm=58% (jadahnye bi ko agi tnggi..)
n ni je la kot yg aku ley bngge...math=70% ....(sblom ni cukop2 mkn je weyh)


so,ade yg da pengsan or suda dikapankn? kalo blom,baguih,blom cite sume agi,nanges air terjun niagra ko kunk...

aku da ckp da kat ckgu aku dlu,aku xnk aliran saens,nk ict,tp dowunk x kasik..suke kasik harapan palsu kat akuh...gelap gulite ke mase dpan aku? doa la bnyk2 kasi x....

so,kpd adek2 yg mude yg mmbace blog nih,cari la role model yg elok...hoho..

sekian,aku nk gi usha blog korunk,maleh nk study..woohooO!

Sunday, March 29, 2009

EarTh HouR

5 comments
da 2 ari aku x on9 coz aku kne gi jitra,uma akk aku..die de konvo kat mane tah,aku mmg jenes yg x amek pduli sal bnde2 d skeliling akuh..huhu..

so,aku blk rini ah,28 mac,dlm kol 8 td rmai membe aku msg soh tutop lampu..coz earth hour..tp aku x stuju coz...maleh cte pnjang,tgk surat bantahan aku nih..

wwf(bkn wrestling) malaysia,
jalan p. ramasamy(sblah jln p ramlee)..
280300,
kuala lumpur,malaysia,
bumi......

per=bantahan mengenai program earth hour 2009 d malaysia..

tuan,,,

sbagai seorunk rkyat malaysia yg prihatin dn membaya 20 sen untk ke tandas awam,sy ingin membuat aduan mengenai bbrape kejadian ngeri yg berlaku ketike program earth hour malaysia d jlnkn...

sy amat bersedeh skali ye tuan,sy tlah dpakse untk mnutop sume lampu sempene program nih..tp pekejadahnye tuan,tyme tuh sy ngah nek kete ngan family,adekah sy perlu menutop lampu krete?! sy blom kawen agi tuan! Sy berarap tuan dpt selidik dgn lebih lanjut mengenai hal ini..tuan jgn smpai sy bangkitkn hal traffic light pulak..pehal td traffic light dowunk x tutop td??!!! kate sume lmpu kne tutop?!

sy bnyk nk komplen nih tuan,tp sy takot lak blog sy kne flag t..hoho..tuan tlg la,bayangkn la ktike itu jike tuan saket perot n harus gi ke toilet..tetibe sume lampu dpadam,tuan tdak takotkah jike tersala basoh?

program ini juge tlah membuatkn akak ramlah ram bersedeh...cube tuan bayangkn,baju kunci liplap die tuh x bole mnyale tok sejam...bayangkan!!!

da ah,sy maleh nk cite pnjang ah,ganti rugi untk sbarunk kecederaan yg berlaku ke atas sy ktike program ini akn sy claim dr pihak tuan mnggu dpn...


so long n gudbye....

Thursday, March 26, 2009

slamat mlm...

8 comments
aiseh,rini aku ttdo ah dr lepas maghrib td smpai ah kol 10.30..pe kes nih,adekah ini akn jd petande bahwesenye aku akn bruba mnjadi batman,akn bejage tgh mlm,dn scare tdak lngsungnye aku akn mnjadi ensem dn kaye sepeti beliau? (fiksyen tol budak nih)

tp xpe,kalo aku x tdo mlm nih,tyme exam sok konfem lamenye aku tdo..ko pk ah,paper 3jam,2jam 50 mnt aku tdo..hoho..agak cpat, pantas dn begaye an aku wat? mane x nye,sok lan 30,jwab 10..huhu..

pare hadirin skalian,(ala2 forum) hoho...


sok aku de exam sejrah..membe aku kate susa gile n dnga cite ade sorunk budak jwab "cukai dikutip oleh cikgu mazlan dn kluarge" tuih! hampeh ko,wat lawak lam paper! xpe2,sok aku akn wat dgn lebey unik smpai ckgu mazlan dn kluargenye x brani da kutep cukai...

sekian,sy sudahi dgn,assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...(cam forum agi..)

Tuesday, March 24, 2009

EheM

3 comments
rini aku de petndingn forum,daerah pnye k,dlu takat forum2 lam kwsan kmpung jek...yup,bru pektis x smpai smnggu tp ckgu da suro forum cam ustazah bahyah tuh,ne ley,payment da ah x tnggi,3 rnggt je weyh dpt kalo gi ptandingan nih..(bnyak komplen an,kalo mng xpe gak..)

so,patotnye pagi td aku de ujian tp coz kne gi forum nih,xdpt ah nk wat,kne wat mnggu dpn..ape ah ckgu,pe susa ckgu nk suro sy wat ujian,kalo wat ke x wat pn same gak markah tuh an?

rase mlas lak aku nk gi skula sok,bkn ape,aku kesian kat krusi aku,ari2 aku dudok atas die dr pagi smpai ptg,msti die saket an,so,aku kasik ah die rehat...

harap maap la sume yg mmbace blog aku rini,aku tepakse post pendek2 jek coz da ade org jeret da "ko x study ke??!!!"...so,aku kne ah kmbali ke meje blaja aku..(aku ade ke meje blaja..)

PenaH tgk cite the simpsons? kalo pena,msti korunk enjoy tgk nih..

Sunday, March 22, 2009

X sanggup AkU

5 comments
ptg tdo gua tdo,ble gua bngun,gua mracau racau smbl jeret "tanak skola! tanak!!" hoho,tuh la efek kalo cuti lame sgt...rase brat je aku nk gi skula sok,maleh pulak aku nk gi pehimpunan,nyanyi lagu skola,kalo tempo btol xpe gak,ni key lari,kunci ilang...pape ah..

tuh x pe agi,sok ujian,gle ko,bru ptg td aku seda sok ujian,rilek je gua an..maseh bule berblog agi..ye ah,da due ari aku x post pape..x cam certain org,post kat blog cam mkn ubat wo..2kali sehari..huhu..

so,korunk doakn la kejayaan aku tyme ujian ti..xya bejaye pn xpe,cukop2 mkn lulos pn ok..hoho..yup,aku rase ckgu aku pn akn wat kenduri kesyukuran besa besaran kalo aku lulos..t kecoh 1 skola,"dzul lulos?!! Fu-yoh!!"..

xley la aku nk post pepanjang rini,aku nk tdo sok ujian..(tdo ke men game?)

nk tawu camne care nk study elok? nih aku de dpt tips dr tenet..donlod ah...

101 study tips

Friday, March 20, 2009

SlmT TnggL BedaH,SlmT DtG Pe'aH...

6 comments
ha,cam yg aku gembar gemburkn ritu an,aku da pn jual si bedah,so,sape pengganti si bedah tuh? ha,tuh die,si peah..o2 xda atom..hoho,cam org tue aku rase gune pda nih...

biasenye pda nih org2 tue cam seety,merah,epal,atieabid,key,sufi,n handhalah jek yg pakai...(scare x langsung aku puji sambil kutok org..)

tp sriyes kalo bole aku nk jual je tros,kengape? aku x tahan sbb xde keypad..kalo la keyboard besa tuh bule cucok kat pda nih,da lame aku wat da..duli ape aku ko touchscreen ke x kalo nk reply 1 msg amek mase 3ari...

tp x pe ah,kalo nk mencapap,mmg bez ah fon nih..bile org tgk,"wa,gempak seyh budak tuh"..ptuih,ko ingt bnde nih juta2 hage die? xde ah,aku de cable mura2..hoho..

ni la hasil aku kumpol singget2 sejak staon yg lalu..hasilnye? membe2 komplen aku reply lmbt,,eh suke aku ah nk reply lmbt ke x,omewek aku anta lmbat pn cekgu x tnye,yg sebok aku reply msg lmbt pehal..

so,aku da decide nk wat ko,n ko, n ko jugak tok jelez,so aku wat sket video review..muahahaha! (sile bace dgn nada sombonk dn riak nk mampos)

Wednesday, March 18, 2009

chef wan,two,three?

10 comments
rini xde pape ah yg bez jd kecuali td aku de nmpak sorg pmpuan sejibik cam laki,kire pengkid ah,die nyanyi lagu kate perry.."i kissed a gurl n i liked it!!"..pergh,mmg ganaz pnye pmpuan,eh pempuan ke? haish,skunk nih aku mmg amat konfiuz dgn jantina rkyat2 malaysia nih...xkesa ah,yg tenyate aku lelaki yg REAL..

ha,nih yg aku nk bangge jap,aku dpt rasekn kemungkinan besa t aku ley same taraf ngan chef wan ..t bole la aku amek name chef three ke,four pn sdap gak an...pe yg wat aku bani kasi stetmen tesebot? yeah,dnga la wahai sume ibu2 mertue d malaysia,saksikn masakn aku inih,pasti mmbuat ank2 ibu2 sekalian kenyang senantiase...:D

tgh ari td aku masak,aku wat ayam baka,tp ayam tuh aku x baka,kalo baka itam ah kn..aku letak lam microwave suda..jap2 nk kasik info sket..

tahukah anda? kalo kite letak nuget dlm microwave tok 5mnt,nuget tuh x jaoh beze ngan batu..

ok smbung cite...nk jdkn cite,tah camne tah,adk aku kate aym yg aku wat tuh sdap ah sgt..(tol weyh aku x tipu)...yup2,mmg sdap,silekn tok mrase pelek nape dak yg ganaz cam aku minat memasak...

so,nih la pic nye..:D


ok,sile mengalirkn air liur anda skarunk juge...

Tag AjeK?

2 comments
haish,mmg skunk aku ngah ketandusan idea2 bodo yg dahulu mencurah2 dlm otak aku n x saba nk dicurahkn lam blog nih..tp skunk otak aku da jam,agi terok drpd jam yg ade kat bawah jambatan rawang tuh.(aku x ckp jam kat kl coz dak kmpng cam aku tawu rawang jek)...

tp alangkah benase baeknye,yup2,budak pendek si key tuh da tag aku..mekaseh daun kladi key,ko da slamatkn blog aku drpd tros kereng tanpe hapdate..jadi,mari kite mnjawab!(bace dgn nada kanak2 riang..)

1.Who tagged you?
KeY

2. Do you like tags?
gle aku x ske,aku ari2 kalo bole nk wat tag jek..gi skola pn wat tag jek..kat highway lak gune smarttag..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
aku nk power rangers,otromen,powerpuff gurls,n tdak dlupekn juge wonderpets tok mnjadi sahabat karib aku..

4. What is your current mood?
next question plz..

5. What will you do if your crush says he/she adores you too?
sape la yg nk minat kat org yg baek,pemurah,sopan santun cam aku...hoho,promot diri...

6. Will you fall in love with your bestfriend?
kengape soklan begini dtanye kpd kanak2 yg berusie 17 taon?

7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?
aku buat2 x paham bahse ingris ah..

8. What is your favourite food?
mknn yg dblanje oleh mk bpk,adk bradk,kwn2,musuh2,n ckgu2..

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
hah,aku santau ko..hoho

10. What do you pray each day for your loved ones?
aku doakn dorunk mura rezeki spaye btambah ah blanje dorunk tok aku..:D

11. What takes you down the fastest?
lumbe lari..(ko nk caye?)

12. How would you see yourself in ten years time?
jutawan,hartawan,dermawan,seniman,olahragawan,kebloggeran..

13. What is the reason that could make you so tensed up?
rmai sgt org puji aku.hohoh

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
haha,nih kalo aku kutok si key smpai pagi sok pn x abes..

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
ikot gak ah,aku suke tgk double,tp single pn bez kalo chong wei yg maen..(soklan nih sal bedminton ke?)

16.Would you sacrifice for your loved ones?
kalo melibatkn wang,harap maap..

17. What's the character must have in your partner?
berduet?

18. If you fall in love with two people simultaneusly, who would you like to pick?
dlm islam bole 4 an? ni bru due..

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
gle,smpai mati aku ingt...kalo nk setle,baya duet..

20.Do you prefer being single or having a relationship?
aku x suke soklan camnih,weyh key,tag ape ko bagi nih,aku stil budak2..

21. What is your most embrassing moment?
xde kot,sbab membe aku kate aku mmg x tawu malu..


lagi 5 org yg akn disekse hingge terkeluar biji mate
-merahjambu
-seety
-epal
-sufi
-handhalah

Sunday, March 15, 2009

SelaMat TnggaL KwN

6 comments
isk3,gua da dkat stahon idop ngan lu,xkire bile susa ke sng,lu mmg sntiase ade ngan gua...pena skali aku ajak ko mandi sungai,tp ko xnk,ko takot t saket...tp pe nk wat,maybe ko nih telampau sensitif n aku rase cam nk campak je ko dkat cimpanzi2 yg sedang mengawan..

ye,smpai di sini saje kesah kite...SLAMAT TINGGAL....kau lah........................enfon aku.....hoho,nmpak cam sedey jek an mule2,laz2 tok enfon yg akn aku jual sok..patot ah bile aku ajak die mandi sungai die tanak an,ko cite sket enpon mane yg ley benapas lam air?

so,sok la laz day aku ngan die,slamat tnggal bedah..(aku da kasi name...)


aiseh,syg lak nk jual coz slaen drpd aku suke pmpuan,aku suke camera fon nih..hoho..slame nih yg aku bnyk2 post gamba x kire ah yg baek hingge ah menjolok mate,sumenye aku amek gune fon nih..bedah,ko jage diri baek2,jgn wat pangai kat tuan baru ko,aku santau ko kunk...agi 1,ko jgn lupekn aku,dlu tyme ko lapa aku gak ah yg charge ko..(pdulikn aku yg gile krane becakap ngan fon nih)..suda bedah jgn la ko mnangis agi,ku rase cukop smpai disini...


ah,pduli ape aku,sok dpt fon baru!! woohoo!!!


Saturday, March 14, 2009

Sabtu Yg iKhlas

7 comments
rini mmg burink coz ari sabtu aku x dpt duet blanje n xdpt ah aku beli FISHBALL (isu sensitif,,hoho)...

pagi td aku bukak blog akuh n ade la si MERAH suro aku amek award kat blog die..msti ah kat blog die,xkn blog org len plak an..aku pn dgn bangge dn sedikit riaknye gi ah amek kat blog die..(sape x bangge weh dpt award..hoho)

so,ni la awardnye..


ade rules nih,kne bagi ucapan cam anugerah skrin,oscar,atawpn majlis anugerah kat skulah..:D

bismillahhirahmanirahim,alhamdulilah,besyukur ke hadrat ilahi krane telah mengurniekn hambenye ini award yg dbwat lam photoshop n bknnye award yg bersalut emas..
petame skali time kaseh ah kpd mk bpak aku yg baya duet stremyx tiap2 bulan nih..kalo nk arapkn aku,xdpt ah,beli twisties pn paw adk..
pahtu mekaseh kat sume2 insan2 normal yg view blog aku..eh,ade jugak yg x normal(key,epal)...time kaseh!! (jeret dlm nada alleycats)
n mekaseh jugak kpd sesape yg mengundi aku kat top 100 famous blogger tuh,skunk da ranking 8 dlm mase 2 bulan,klik ek agi,t aku blanje twisties sorunk 1..bkn 1 packet,tp 1 btg tuh jek..:D

so,ni je ah crite aku mlm nih...nih kne forward nih minatang nih...

diforwardkn kpd..
-seety
-epal
-key
-sufi
-n pengunjung baru gua,handhalah

Friday, March 13, 2009

Malam ke Pagi?

6 comments
uih,skunk da kol 12tghmlm..tp akak aku die gi masak..aku pn ckp ah die gile ke nk mkn tgh2 mlm kn,yup2,itu die,dgn responding nye die jwab "pehal lak,skunk kol 12 pagi,brekfez r dol.."

lantak die ah,rini aku nk cite 1 pristiwe yg budak2 under age x ley tgk..kalo nk tgk pn msti d bawah pengaruh ibu bape n bkn pengaruh alcohol...kejadian berlaku tgh ari td pas aku blk skola..


Di sebuah kedai yg mnjual sume bnde bola2 yg da siap digoreng...aku dtg ngan sorunk membe akuh...

aku=weh,aku xde duet nih,ko agak2 die kasi x aku wat loan fishball 1?
membe aku=gile ko,jatoh r imej ko t,meh sini aku blanje,sok ko baya double ek..(kuang aja nye
membe..

sesampai d dlm kdai..
(untk pengetahuan kowunk,sebatang bnde tuh sringgit,kire ade 3 bijik ah kat lidi tuh,cam yg kat pasa tuh ah!)

membe aku=eh,bukn org yg jage ni dlu pmpuan ke? nape laki lak skunk..
aku=tuh ah,aku dtg pn sbab nk tgk akk tuh jek,,,ish..
membe aku=xpe2,ingt,ape yg penting? kejesame? sala,fishball yg pnting...

so,kitowunk pn gi ah kat brader tuh..

org kdai=nk pe dek?
membe aku=nk tanye umo abg ..ade ke tnye soklan sengal,ofcoz ah nk beli..
aku=betol3...
aku agi=bang,kasik bnde tuh 1..(sambel mnunjuk ke arah 1 bnde pelek yg srupe cam landak air..)
membe aku=sy nk fishball tuh sebijik..sebijik jek,tanak bnyk..(sambel tnjuk kat bebola sotong,ade ke ko pnggl fishball?sejak bile sotonk tuka name jd fish ha?)
org kdai=eh,nape nk sebijik jek,amek 3 bijik ah singget...
membe aku=xpe ah bang,sy da ade due da,beli 1 pn cukop ah..

JENG3!! ha,sape yg paham? hoho..berbaur lucah sket an..:D

fish Pictures, Images and Photosball Pictures, Images and Photos

Thursday, March 12, 2009

GiLe Ah AkU!

6 comments
jeng3! tekejot x?! :sile buat2 tekejot:....camne aku ley on9? ha,tuh yg kite akn upaskn satgi..(eh tol ke upas,ke kupas,or kapas,camne ngan lipas?) hoho..

so,smalam aku ckp modem aku da mletop,da tuh celah mane aku ley on9 lak? xkn tumpang wifi kfc kot? owh tidak..ade badnews,bpak aku saket..kengape aku ckp die saket? coz die kasi aku celcom broadband..pergh,setawu aku die x merestui aku dlm bidang perkomputeran nih..bagi die kite bule idop wlaupn hanye ade mesin taip..:D

ekceli membe die yg ampu die suwo gune minatang nih..da lame die order da juz skunk bawu dpt..so,smentare aku kumpol duet nk beli modem,aku pn gune ah bnde nih..tp yg xbeznye coz bnde nih lembab sgt..ko bayangkn smentare aku nk bukak google aku sempat bancuh nescafe ais agi..(erm,sedap weyh)...

tp x kesa ah kn,janji ade,aku pn gune jugak ah bnde nih coz aku takot korunk akn rindu ngan hasil nukilan aku t..(ptuih,muntah skunk) sekian tok arini..

eh jap,ade 1 lagu hendon nih aku dnga kat era,bunyi cam bez,tp akak aku haramkn aku dnga coz die kate baek ko dnga lagu spoo,springs,dn tdak dlupe budak kacemate itam..meaning,lagu nih cam lagu lame ah..yeke,x ah..bnyk lak cite an,dnga je ah..sekian..

penaje besame=celcom..hoho


Wednesday, March 11, 2009

OnliNe Dr PhoNe

7 comments
nk gitau! gua x dpt on9 tok bbrape ari coz modem da mletop! skunk kn zaman perang2,so,sume bnde nk mletop..nih pn aku post dr phone aku yg samtyme digune untk baleng kat anjing n diwat sudip dlm masakan2 mlayu..:D

so,aku away tok bbrape ari smpai ah pntu ati bapak aku tebuke tok belikn modem..smpai betemu lagi..hoho..

Monday, March 9, 2009

Selamat ulang tahuN,bulaN,hari, dn sbgainye..

1 comments
rini 9 mac,yup2,bezdey bapak aku rini..aku hengat nk beli belon,topi parti n laen2,tp sie2 kne maki ngan akak aku kunk..hoho..pejadahnye bezdey org tue ko nk pnggl badut dtg an..:D

akak aku nk wat cam gile gengster sket,so,die plan nk wat tepat kol 12mlm 8 mac..x jd prob tok sume akak aku coz dowunk ah jiran2 aku..uma x jaoh,selang sebuah jek sume..kire cam lorong ni da jd lorong kluarge aku ah..tnggu turn aku je plak pasnih..huhu..

so,sume bnde diprepare kat uma akak aku ah..(diprepare? kejadahnye bahse ko)...akk aku punye mangat die wat spageti ah,chicken chop ah,ngan sgale bagainye...aku dpt mrasekn bpk aku xkn mkn pnye coz bagi bpk aku xde istilah spageti,tapi spagedik..

so,lam nk dkat kol 12,sume org pn da ready ah..agi 5 mnt jek,ank sdare aku spoil gle,tetibe die nanges,so,plan harus dcpatkn..(ikot ati nk je aku sepak peparu budak tuh) hoho..so,sume pn ketok la pntu bilek bpak aku kasi bpak aku kuar pahtu wat surprise..ikotkn aku,nk wat plan laen..aku nk kol bpak aku konon2nye aku dnga bunyi org masok uma,t bile bpk aku kuar,ley ah
wat surprise an..tp takot lak bpk aku tetibe kol polis,kunk polis dtg kunk mknan x cukop..hoho

maleh ah nk cite pnjang,aku pndekkn ah,kalo ikot situasi sbena,maw dekat 3jam aku cite..so,ni ade sket pic..

budak kat tngah tuh yg wat spoil..:D



Saturday, March 7, 2009

Aku RajiN

2 comments
orait2,pagi sabtu nih biasenye mmg burink ah tok plaja 17 taon cam aku yg tiade pndapatan tetap dn hanye mengharapkn ihsan drpd ibubape saje..huhu...aku dok uma jela smbil usha utube..aku rase kalo agi 3 jam aku usha je utube,maw abes sume video aku tgk kat ctu...

dgn banggenye aku pn ckp ah kat mak aku.."mak,borink ah"...dgn slambe jugak mak aku ckp "elok ah tuh,gi basoh kasot"...argh,nyesal aku ckp aku borink,aku mmg tanak basoh kasot tp kunk jd derhake plak..huhu..

aku pn masok ah bilek aer tgk kasot yg mak aku da rendam tuh,tnggl nk berus jek..aku pelek ah,setau aku,aku beli ksot putih,nape jd itam plak?? (ni la efek kalo x basoh 3 bulan)..huhu..mmg gelap segelap2nye ah kasot aku coz aku gune tokari sukan rituh n padang aku lak cam tmpat org bajak sawah,lumpur tuh pn befugsi ah sbagai water kaler yg mengitamkn kasot aku..huhu

ha,agi 1,td mak aku kol abg die,a.k.a pak long aku ah..da lame sgt die x borak smpai ble aku ckap nk duet beli shuttle cock die pn amek dompet die n ngan slambe kuarkn duet 10 hingget..fuiyo! shuttle 3rnggt jek..untung gua 7 rnggt rini..hoho..mak,len kali kol ah sdare mare agi ek..
aku menganggap ni la upah aku basoh kasot,,,kasot sndri lak tuh..:D


Bkn gamba sbenar,tp gamba real..kalo mak aku x rendam kasot nih,mmg itam gle ah..agi itam drpd karam singh valia aku rase..

Friday, March 6, 2009

Raja LawaK FinaL

5 comments
pergh,1zt tyme aku dpt tgk dpn mate live raje lawak!!!! tp dlm tv ah..hoho..so,pe komen gua? aku bnci juri..pergh,nk2 je kaki aku puseng2 hinggap kat poziah nawi tuh..pilih side btol,ngan si jihan tuh bkn kemaen die lembut,aku paleng x suke show si jihan yg kedue tuh...ingt ni af ke ape? nk je aku baling remot kasi pecah tv,pahtu tembus kne die.hoho...

so,xya cite sah2 ah sepah mng,kalo sepah x mng,aku giget enpon aku smpai jd public fon.tp aku rase amir agi patot kot dpt no.2.pasal si jihan tuh wat lawak org tue ah.wlaupn lwk amir tuh bodo nk mninggal,tp bez gak kalo pndai paham..so,sape x paham tuh kire dlm kategori bodo gak ah..
(seb bek aku paham..)hoho..

so,pe motif aku cite sal nih? xde pape pn,juz aku rase taon ni nye x ah gempak cam dlu..stage pn cam dewan skola aku jek..huhu...agak2 kalo aku try gi audition taon dpn ko rase kne baleng kasot x?





BaWaK FoN??

2 comments
yup2,ituh die,wajah DailyDzul yg baru..pmbedahan plastik nih x mengenekn ape2 kos pn..hanye pnat lelah dn caci maki yg terlempar smase pemilihan template nih..mane gua x panas an,ade je prob jd ble upload template...mmg aku biseng je ah td..eh,pehal lak,suke ati aku ah nk biseng ke x,kalo nk senyap,gi library ah..huhu

slaen drpd minatang tuh,aku pn da pndai da nk ngengade ngan align center nih,xpe2,itz a free country,jgn komplen bebanyak..agi 1! sape yg da exchange link ngan gua tuh,meh sini kasik blk link korunk,aku da ilang sume tuh,stiap visitor blog aku nih ofcoz r akn dihargai,tp jgn sala paham,bkn gune duet keyh,aku puji2 aje suda...

arini pe jd ek? xde papepn yg bez jd kecuali ade budak bwak fon gi skula rini..kuang aja tol,ingt nih skola bpk die pnye membe ke sesuke kaki tgn dn mulot die nk bwak fon gi skula..bnyk ensem muke ko bwk fon gi skula? xya susa2 ah bwak fon,gune je public fon,skunk da jd fesyen blk gune fon besa2,stylo pe public,line x pena kureng,full jek...3g je xde...

aoih,aku lupe plak,aku ah budak yg bwk enset gi skula tuh..hoho..aku cam mmbuno tanpe niat ah,aku tanak bwk,tp tah camne tah ade dlm beg aku..(aku bele toyol kot?) alang2 mncelup pekasam,biar smpai ke pangkal lengan,(wah ayat ko) so,pe agi,fon tuh mnjd mangse keadaan kanak2 bemasalah ah kat skula aku..abes sume gamba kne amek..aku rase cukop ah smpai cni je aku crite,aku taw,ko bkn suke pn bace pnjang2 an..



Attention!

2 comments
PERHATIAN!!

sile wat bodo ngan blog aku nih tok bbrape jam krane aku da pn ade duet n aku nk renovate blk blog aku cam org yg renovate uma tuh la...
tgk kat belah kanan anda..(tgk jgn x tgk)...btape bodohnye daku lupe nk copy sume minatang2 kat tpi tuh..tp xpe,membe aku ckp aku mmg natural bangang..huhu..so,nantikn wajah barunye pas aku blk skula t..hoho

DAILYDZUL


Wednesday, March 4, 2009

KarTun

7 comments
erm,rini an,xde ah pape yg bez pn jadi tp td ade mesyuarat pibg kat skul aku,xde papepn mnarek kecuali pengetue aku kasik cramah agi lame drpd khutbah jumaat..ape die pk parents sume tnggl kat skula ke bule blk lmbat..gua yg nk mnunggu mak gua abes mesyuarat tuh,pergh,solid ah,lame x hengat...

aku td smpai uma dlm kol 6,feeling gle ah dpt blk nek kete,maleh aku nek bas,kalo bas tuh ade sportrim bru aku nek..hoho..otometik smpai je uma twos aku tetdo,penat gile bai,bknnye aku lari 5ribu meter ke ape,tp pnat tnggu pibg abes ah..

rini mmg aku maleh nk wat pape omwek,kengape? sbab rini ari rabu..aku x ske wat omwek ari rabu..(alasan x ley blah)..so,aku dok je ah lam blk surf tenet..tetibe,ank sdare aku ketok bilek aku n die request kat aku nk tgk tom n jerry,pe,ko pk aku pari2 ke nk men request2 lak...tp xpe ah,kasik je ah die tgk an..aku pn bukak ah utube..ni ade gamba candid aku amek tyme die ngah tgk katun kuceng tikos nih..

Photobucket


so intan,da 5 video intan tgk..1 video 2 rnggt,paleng lewat baya jumaat nih okeh..hoho..smpai sinih je ah,aku nk tdo,ngantok weyh,aku tanak ah wat rekod tetido tyme ngah blogging...huhu..sekian..:D


.

Tuesday, March 3, 2009

HutanG

6 comments
sejak due menjak nih aku dpt bnyk tag..mmg bnyk gile ah,kunk x pasal2 aku kne benti skula n keje siapkn tag jek..hoho..

wahai sume2 blogger yg terhormat,arini aku ade 1 pengumuman! dsebabkn rmai org da dpt gaji n wlaupn xde kne ngene ngan aku,kini aku suda berduet untk membaya utang2 tag kowunk..pasnih langsai!
hoho

tag no. 1..

1. Post 1 gambar yg penah anda drive?


bkn gamba sbenar


2. Berapa kelajuan yg pernah anda pandu?

ade skali tuh aku usha jln cam kosong jek,aku pn cube try test la nengok bape laju moto aku bule gi,ituh die,160!!! hoho..tp jgn sala paham,sala anggap,sala sangke,sala laku disiplin n laen2...aku bkn ah mat rempit okeh,aku cume rase panas tyme tuh n aku pn bawak ah laju nk kasik ade angin..hoho..

3. Kenapa bawak laju2?

sbab aku ade jiwe klajuan..(pergh tipu kuat..)

4. Pernah kena saman?

ha,ni aku x pena agi kne,tp bapak membe aku,name die saman,,,die slalu ajak aku men bedminton ptg2,ha,kire cam aku kne saman ke? hoho..

5. Tag to?

tag 2...2,3,4,,,,hoho..x ah,ni ah org betuah yg akn ditag...aku taw ade yg da pena dpt,so,kowunk abaikn je ah..

1.SeeTy
2.Cik merahitujambu
3.Atieabid
4.Epal
5.Kunci (key)


sape yg tag aku nih? tuh die si fa_girl yg kini berstatus ank dare yg tidak bekerje...

tag no. 2...mmg keje aku rini wat tag je ah kn..





1.What do the majority of people in your life call you?
Abg Dzul Yg kachak agi mnawan...muahaha..

2.Do you still talk to the person you were dating 6 months ago?
oih,xelok nih,aku x pena gi dating2,aku dok uma tlg mak aku jek..:D

3.What color is your phone?
itam seitam itamnye...

4.Who is the last male you hugged?
hamboi,ingt aku songsang ke..eeee...

5.Do you enjoy drama?
drama pe? swasta ke krajaan?

6Did you learn anything from the last BIG mistake you made?
x,gua mmg suke wat silap...huhu

7.Do you have dimples when you smile?
soklan perli nih...mentang2 aku cam tembikai,ne de bnde alah tuh...huh

8.Do you think someone is thinking about you right now?
yup,cekgu fizik aku,msti die bengang td bile die mntak buku,aku blah ikot pntu blakang..sungguh berdisiplin aku nih kn?

9.What would you do if your best friend was moving away?
Cari kwn baru ah! woohoo!

10.If someone liked you right now, would you want them to tell you?
kalo org tuh bisu die nk ckap camne?

11.Do you kiss a lot of people today?
kismis ade la...ingt ye kanak2,7 bijik sehari..:D

12.Name one person that made you smile today?
ramli sarip..huh?

13.What were you doing at 8 am this morning?
ckgu ngah ngaja,aku ngah tdo...see,aku ley wat due bnde skali gus,blaja smbel tdo..hoho..

14.Is anyone jealous of you?
ade,dowunk jelez coz aku bole dnga radio sambel tgk tv..(ha,camne tuh?)

15.Would you consider yourself to be spoiled?
muke baek innocent cam gua lu kate spoiled? hoho

16.Can you handle the truth?
nape gua rase sume soklan nih skema abes ha?

17.Have you ever liked somebody and never told them?
aku suke kete bmw,tp segan ah aku nk ckp kat kete tuh,die bkn ley dnga..hoho..

18.Would you move to another state or country to be with the one you love?
tanak aih,aku suke malaysia..:D

19.Do you have a best friend that knows you inside and out?
kalo ye pn ade besfren xkn nk kasik tgk inside? huhu..

20.Have you ever told someone you were single when you really werent?
ngengade ah soklan nih...

21.Today did you hug the person you have feelings for?
SYirik nih..

22.Do you tend to rip the paper off water bottle?
aku yg mengarot ke soklan ni yg mncarot?

23.Where is your number one person on your friends list?
dlm malaysia agi aku rase..

24.Did you ever lose a best friend?
kwn2 aku x bez,so,xde bezfren ah..hoho..

25.Are any of your friends taller than you?
nih yg aku suke nih,yeah,aku tnggi! x cam si KEY,die pendek!..hoho...

26.Are you good at hiding your feelings?
"soklan yg menggelikn"

27.Do you wave when you see people you know?
bagi salam ah...

28Were you happy when you woke up this morning?
gile ko,aku kne gi skula,sape yg hepi..

29.Do you hate being alone?
aku suke dok sengsowunk,kecuali kalo nk kuar,kalo reramai jimat sket duet,ade org sapot..hoho,,

30.pass dis tag to:
1.merahitujambu
2.Key
3.Epal
4.Fa_girl
5.ko,yup2,ko ah!

aku rase ade agi 1 tag yg aku lom jwab coz susa ah..key punye..ko kasi ah aku yg sng sket weyh..


.

Monday, March 2, 2009

SituaSi

8 comments
arini aku mcm tatawu nk cite pe,xkn aku nk crite sal sang kancil ngan buaye plak an,jatoh ah maruah gua t..kebetulan lak rini cam2 situasi yg jd kat aku,so,meh dnga sinih abg dzul becerite..:D

Situasi 1
sahabat ku menghubungi ku dn die pn bekate dgn peno sopan dn brase banggenye.."dzul,jom gi kfc,gua lapa ah"...aku pn memandang ke dlm poket aku dn mengeluarkn dompet kuh,aku lihat hanye tnggal kepulan asap dn i.c ku yg hampir patah dek krane diriku ini bile bosan slalu maen klepek2 ic kuh itu..(nk wat camne,dak kmpung xde ps3,men klepek2 ic je ah..hoho)..dn tidak ketinggalan,ade juge kad cimb kuh yg aku tahu bakinye hanye tnggl 17 rnggt,lebih baik aku simpan untuk mase dpan..(pergh,lu nk watpe ngan 17rnggt d mase dpn?)...so,untk kelihatan lebih beradab,aku pn berkate kmbali kpd sahabat ku ituh.."sori ah bro,gua diet,maleh ah nk mkn,bkn xde duet,ikotkn duet gua,skali akak cashier tuh pn gua beli tok jd org gaji wat tlg mak gua kmas umah..:D"..ye kawan2,jike anda tidak mmpunyai duet untk mkn,gunelah alasan anda sdang berdiet,konfem jadi...sekian..hoho..kfc Pictures, Images and Photos < maskot kfc..

Situasi 2
pergh,walaweih,td dpt gak result ari sukn rituh..yeah,dgn banggenye ingin aku nyatekn,uma sukn aku,iaitu uma jebat da pn mng agi wat kali ke-4 betuwot tuwot..aku rase an,nih msti pengerusi jebat tuh yg wat jebat mng..(saje aku ckp camtuh coz aku ah pengerusi..huhu)..so,ni an taon laz aku kat skewl situh,so,xde ah aku blah dgn kekalahan..ingin aku ingtkn,aku bukn org yg suke kala..:O

Situasi 3
ha,ni yg aku nk cite nih,dlu aku de cite an de sowunk budak sabah bru pnda gi skula aku,so,aku pn mndalami ah budaye org kat sane(wah ayat ko..) ..so,membe aku nih si man pn introduce ah 1 lagu,da lame da die introduce kn,tp bru ah pagi td die nyanyi agih,aku ko x ya cite ah,aku da hafal da pn coz lagu die bez bai..tajok die sayang kinabalu..gua pelek ah,nape tmpat gua batng kali nih xde lagu sayang btg kali? xpn syg dzul ke? muahaha..pdulikn ayat aku td..hoho..tp mmg bez ah,minat plak aku ngan mnde2 sabah nih..ne taw t dpt sumandak2 sabah ke? (membe aku ckp sumandak tuh means awekz..) huhu..ha,setawu aku si EPAL n Atieabid tuh dok sabah,ha,meh sini epal n atie kalo ko ade adek ke introduce kn kat aku..hoho...btw,ni lagu tuh..


hoho,bile aku tgk mamat nih nari,mmg dkat 3bulan ah aku berkekek kekek gelak..:p


situasi 4
gua x suke lagu situasi..hoho..


ha,agi 1,aku de bnyk utang tag nih,t aku baya okeh,agipn aku xde duet skunk,nk baya camne..huhu
sekian...

.

Sunday, March 1, 2009

Eh2,air La...

9 comments
nmpaknye arinye suda tibe,nk x nk aku tepakse gitau kat kowunk sume gak,aku da x sanggup nk memendam prasaan inih..so,gua akn cite kn jugak..sbenanye...gua...gua..gua suke mandi sungai! yeah,itu die,mmg ko akn trase agak bangang kalo ko mnunggu dgn penoh debaran tadi...

so,rini akk aku ajak aku gi mandi sungai..ah,kalo die x ajak pn aku ikot gak..hoho..aku mandi kat ulu kalong,ulu yam..ha,bile sebot sal ulu yam msti ko da pk bnde2 koto sepeti 3gp an? owh tidak,ni kat pat len..bkn yg dlm 360 tuh..hoho

so,pe agi,akak aku pn besiap ah bagai cam nk pnda uma,ngan masak sumenye,aku ilek jek,amek kunci moto tewos gerak..aku tanak nek kete,jatoh ah standed aku kalo da belesen moto tp sTil menumpang org..untk pengetahuan org rmai,aku bkn ah mat rempit krane mengikot peraturan,mat rempit msti ah beratnye 70 kilogram ke bawah..agipn pejadahnye jd mat rempit kalo duet mnyk aku stil ayat mak aku an..jd lah ank yg bergune..hoho

so,smpai la aku ke destinasi yg aku tuju..da ah buwink nek moto,nape xde radio dlm moto ha? n pesal moto aku xde wiper? kn susa ujan..ish! ni ha gamba area sungai tuh..




amacam,lawa kn? kat tempat ko ley ke dpt camnih,dak2 kampung cam aku jek dpt tgk utan n sungai nih,kalo aku dok kelumpo,mmg xdpt ah..so,aku bebangge dok area kampong!huhu..kat tmpat aku xde starbuck,tp kat pasar pagi ade org jual serbuk kopi...sedap,starbuck bule challenge? beze die ngan starbuck juz xde wifi je kat kdai pkcik tuh..hoho..

so,sesape nk gi sinih,meh ckp kat aku,t aku ley tnjokkn jln,5rngg skali tunjok..muahaha! (ni la jd kalo ekonomi mrosot..huhu)

.

Saturday, February 28, 2009

MaKaN2

10 comments
ha,rini aku nk cite sal bnde yg bule wat kowunk tepk dzul ni mnipu ke membohong? ha,ckp jahat2 sket,ingt gua nk mnipu ke sal kes yg membabitkn maruah gua nih...nih bnde series bai,ne ley mnipu!

uish,smacam je an,pe yg seriusnye? jeng3...yeah,itu die,rini gua da bejaye memasak ayam masak merah secret recipe gua...ha,sblom aku crite n tnjok sgale gamba ayam tuh,meh sini akuh nk kongsi resipi rahsie nih...

p/s=aku nk tuka jd chef wan jap...

ok,baiklah puan2,hari ini wan nk ajar 1 resipi rahsie turun temurun drpd ex wife wan ye puan2..(sian die dude) hoho..ok,meh sini rapat2 ngan wan,wan nk cite sal resipi nih...ops! pmpuan jgn rapat ngan wan,laki xpe...hoho..(mntak2 mulot aku x kne gam pasnih) ok,inilah resipi rahsienye..

-pastikn anda mandi dlu ye puan2,kalau tidak,berkemungkinan besar ayam kite rase masin ajek..

-water kaler berjename buncho..kaler merah je diperlukn..jgn gune kaler laen,kunk x jadi pulak ayam merah kau..(sambil tesenyum lebar cam chef wan slalu bwat tuh)

-last but not least,kepakaran memasak sepeti enchek dzul kite ye puan2..ahakz! (glak gedik)

ok2,suda dgn lakonan itu,gua x sanggup da...so,bwat punye bwat,jd ah camnih...mmg nmpak simple coz gua xde brg hiasan nk letak kat ayam tuh..xkn ko nk aku letak kucing aku jd pehiasan lak..so,ni gamba nye..



tyme nih msti ko pk eleh,kalo da si dzul yg masak,msti rase cam aer suam jek...ops silap,mmg kaw nk mkn kasot skola ah kalo ko bani ckp camtuh..1zt2,adk aku kate sedap,abes licin kuah die amek,ha,nk bukti?



ha,ko tgk tuh,licin wo! ha? pe die? ko x caye gak agi..mlampau nih..(sambel wat muke ala2 amitabh bachan ngan mara)..ha,ni bukti tebaru! ank sdare aku smpai menjilat pnggan agih..



tgk,kn aku da kate,so,pecaye ah bahwesenye gua mmg pndai masak...sekian..:D


.

Friday, February 27, 2009

BloGgeR

12 comments
okeh,patotnye rini aku nk update sal majlis tyme pengetue aku nek pangkat(msti die kaye pasnih) n ari sukn ptg td...tp gamba xde,so,aku xnk hapdate kalo gamba xde...agipn,ni kn blog aku,sukati aku ah..hoho..:D

so,rini aku nk cite sal blog yg da genab 3 bulan da nih kot...so,sesape yg xtaw nape aku wat blog nih,meh tgk sinih..gua nk aja lu olang sjarah..(sape x minat sjarah sile tdo skunk okeyh)

aku nk wat kon sep Q&A ah..cam interview tuh..hoho..

Q=kengape enchek dzul membuat blog nih?
A=err....saye...(dlm keadaan menggigil)..aku nk tnjok kat cucu cicit aku t bahwesenye atok dowunk adelah seowunk BLOGGER...idop BLOGGER! booo wordpress...hoho

Q=adekah encek dzul merase menyesal krane membwat blog nih?
A=x2,gua x menyesal langsung,aku dpt knal rmai blogger,dr arkitek yg kaye cam cik MERAH smpai ke yg dr utare si SEETY n latest yg agak mereng cam si EPAL..(sape yg knal mane2 pakar saket otak tlg knalkn kat epal nih ek)

Q=apekah mknn favret enchek dzul?
A=aik,cam xde kne ngene jek soklan nih..pang kunk!

Q=time kaseh kpd enchek dzul krane sudi ditemu ramah untk rancangan pelangi malam..
A=xde hal la,kalo ko nk suwo aku nyanyi pn bule..

ha,tuh la die,bkn sng lu nk temu ramah gua..hnye aku yg bule interview aku weyh..so,maleh pnjang cite ah,t kowunk mluat lak an,so,slamat brpuase..huh?

blog Pictures, Images and Photos



.

Wednesday, February 25, 2009

LaMbAT

6 comments
rini aku nk cite sket,xla sket sgt,tp sket la jugak..mane2 je ah kn...camnih,pagi td aku dgn konon baeknye sajek tanak nyusahkn mak aku anta aku gi skula,so aku nek ah moto..almaklum ah,aku kn pemegang lesen yg sah dr institut memandu PS samy..(nih aku promot dpt duet ke?)

ok,aku pn nek ah moto n aku gerak kol 6.45 coz skula aku an jaoh,aku de wat permohonan suwo krajaan buat 1 skola blakang uma aku,tp dsebabkn ini isu sensitif,tepakse ah dbatalkn niat aku...hoho..

so,ape agi,aku x gerak tewos pas naek moto,aku da naek moto,pe agi,ofcoz r aku start enjin dlu..gile ko,xkn aku nk tolak lak..so,da start tuh aku pn gerak ah dgn penoh banggenye..tetibe,smpai sparoh jln,gua rase smacam..gua dpt rasekn cam katak ngah nyanyi n die nk panggl samting...ha,itu la die,ujan pn dtg dgn gembirenye..

amek kaw,x menyempat aku nk smpai skula,so,aku stop ah kat 1 bustop dlu..aku maleh nk patah blk coz kat skula rini ade raptai sukn,so aku nk gi gak!xdulik! aku nk gi!!so,betapak ah aku kat bustop besame bbrape jejake yg laen kat situ..

laz2 benti gak ujan...tp yg sadisnye,ujan benti kol 8...gile,skul aku da ah masok plg lewat kol 7.20...aku da glabah da,tp disebabkn niat aku murni nk dtg skula,aku redah jek..(konon)...so,smpai la dlm 8.10 camtuh..

yg aku pelek binti ajaib nih,ckgu disiplin aku x mara pn,yg bez nye,die tetibe lembut lak tuh...whut da eff!! die saket ke? die x mara aku pn lmbat,die siap tnjokkn simpati die agi kat aku..hoho..da ah,tuh je ah cite aku..mekaseh sbab bace karutan aku yg pnjang darab lebar nih...:D


Raining Pictures, Images and Photos


.
 

DzuL 2009 Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template