Wednesday, February 17, 2010

Sungguh Mengayut Hati


Assalamualaikum..:D

ade org kate aku da lupekan blog ni,,ish,mane ade aku da lupekan..aku cume terlupe..huhu..

tp aku stil nk update blog ni coz bole aku keep in touch dengan blogger2 yg laen..(ouh sungguh mulia)


ok,pe story aku skarang? aku rase aku da pun bole jd surerumah satu hari nanti...kemas uma,masak,sapu sampah,sampai cuci tv pn aku reti..ni sume berkat bapak aku x kasi aku cari keje part time..aku nk keje,tp bapak aku da xkasi,maybe die xnk aku pegang duet bnyk2 tyme skola kot..(banyak ke)


so,kemane aku nk tuju nanti pasni? yup,aku tringin betul org panggil aku CIKGU DZUL...

"cikgu,sy terlupe nk siapkan keje uma la" kate seorang anak murid kp cikgu dzul..

"x mengape,ko xpaya buat keje ko da,biar mase depan ko hancur,x seda diri makbapak ko penat anta ko gi skola ni yg ko balas??!! ko nk jadi ape??!! manuse ke setan??!! " tgk,ciri ckgu yg baek kn? begitu prihatin ngan ank muridnye..:)

mintak2 aku dpt la nanti bile nk apply maktab perguruan,tringin tol pakai baju batik stiap ari rabu t bile da keje..(sebab tuh je ko nk jadi ckgu?)

so,begitu la plan aku nanti.aku bole plan,DIE yg tentukan..:D

mekaseh la sape yg sudi jenguk blog aku,lau x sudi xpe,t aku pakse gak korang tgk..sekian...

7 comments:

AtieAbid on February 17, 2010 at 9:44 AM said...

ko dah apply ke maktab? kan ade tu application..21hb nie tarikh tutup utk spm..ape lagi..ntileh pakai baju batik..ahehehhe..

merahitujambu on February 17, 2010 at 9:51 AM said...

sampai hati ko lupa blog ko..blog aku apa ntah lagi ko nk jenguk..majuk aku cmni tau..
skang ni dh 2010..bukak ckit mata tu dzul oi..bkn dzul 2009 lgi dh..huhuhu

handhalah ibnu kamil on February 17, 2010 at 10:21 AM said...

wei zul senget.
hehhe.

sbagai bakal guru, aku tak rela ko jadi cikgu (sila baca dengan nada gurau pakcik nabil). hehehe.

semoga ko berjya, ku doakan kau dapat maktab guru tu ek.heheh,. :)

Dzulfikri zulkiflE on February 17, 2010 at 12:24 PM said...

Atie : 21 hb ni eh? orait..bulan depan aku beli no. id tuh..huhu..ok,saksikanlah aku yang kurang paras rupe memakai baju batik 1 ari nanti...:D

Merah:uih,sampai ati ko kate aku lupe blog ko,aku siap book mark agi..(baek x?)

Handhalah:hand,ko xleh jd ckgu..sebab tnggi ko cam budak tadika..huhu

AtieAbid on February 17, 2010 at 12:44 PM said...

beli bulan depan ko masuk maktab kat umah aku je la..aku terime dengan hati terbuka..ajar anak2 aku ek..

Anonymous said...

You have great points there, so I always love your blog, it seems that you are an expert in this field. keep up the fantastic work, My friend recommends your site.

My blog:
societe rachat credit www.rachatdecredit.net

Nedhamzah on September 6, 2011 at 10:19 AM said...

salam. boleh tolong bagi utk entri sy taknak gemok yg bab 1 tuh..

tq :)

 

DzuL 2009 Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template