Saturday, February 28, 2009

MaKaN2

10 comments
ha,rini aku nk cite sal bnde yg bule wat kowunk tepk dzul ni mnipu ke membohong? ha,ckp jahat2 sket,ingt gua nk mnipu ke sal kes yg membabitkn maruah gua nih...nih bnde series bai,ne ley mnipu!

uish,smacam je an,pe yg seriusnye? jeng3...yeah,itu die,rini gua da bejaye memasak ayam masak merah secret recipe gua...ha,sblom aku crite n tnjok sgale gamba ayam tuh,meh sini akuh nk kongsi resipi rahsie nih...

p/s=aku nk tuka jd chef wan jap...

ok,baiklah puan2,hari ini wan nk ajar 1 resipi rahsie turun temurun drpd ex wife wan ye puan2..(sian die dude) hoho..ok,meh sini rapat2 ngan wan,wan nk cite sal resipi nih...ops! pmpuan jgn rapat ngan wan,laki xpe...hoho..(mntak2 mulot aku x kne gam pasnih) ok,inilah resipi rahsienye..

-pastikn anda mandi dlu ye puan2,kalau tidak,berkemungkinan besar ayam kite rase masin ajek..

-water kaler berjename buncho..kaler merah je diperlukn..jgn gune kaler laen,kunk x jadi pulak ayam merah kau..(sambil tesenyum lebar cam chef wan slalu bwat tuh)

-last but not least,kepakaran memasak sepeti enchek dzul kite ye puan2..ahakz! (glak gedik)

ok2,suda dgn lakonan itu,gua x sanggup da...so,bwat punye bwat,jd ah camnih...mmg nmpak simple coz gua xde brg hiasan nk letak kat ayam tuh..xkn ko nk aku letak kucing aku jd pehiasan lak..so,ni gamba nye..



tyme nih msti ko pk eleh,kalo da si dzul yg masak,msti rase cam aer suam jek...ops silap,mmg kaw nk mkn kasot skola ah kalo ko bani ckp camtuh..1zt2,adk aku kate sedap,abes licin kuah die amek,ha,nk bukti?



ha,ko tgk tuh,licin wo! ha? pe die? ko x caye gak agi..mlampau nih..(sambel wat muke ala2 amitabh bachan ngan mara)..ha,ni bukti tebaru! ank sdare aku smpai menjilat pnggan agih..



tgk,kn aku da kate,so,pecaye ah bahwesenye gua mmg pndai masak...sekian..:D


.

Friday, February 27, 2009

BloGgeR

12 comments
okeh,patotnye rini aku nk update sal majlis tyme pengetue aku nek pangkat(msti die kaye pasnih) n ari sukn ptg td...tp gamba xde,so,aku xnk hapdate kalo gamba xde...agipn,ni kn blog aku,sukati aku ah..hoho..:D

so,rini aku nk cite sal blog yg da genab 3 bulan da nih kot...so,sesape yg xtaw nape aku wat blog nih,meh tgk sinih..gua nk aja lu olang sjarah..(sape x minat sjarah sile tdo skunk okeyh)

aku nk wat kon sep Q&A ah..cam interview tuh..hoho..

Q=kengape enchek dzul membuat blog nih?
A=err....saye...(dlm keadaan menggigil)..aku nk tnjok kat cucu cicit aku t bahwesenye atok dowunk adelah seowunk BLOGGER...idop BLOGGER! booo wordpress...hoho

Q=adekah encek dzul merase menyesal krane membwat blog nih?
A=x2,gua x menyesal langsung,aku dpt knal rmai blogger,dr arkitek yg kaye cam cik MERAH smpai ke yg dr utare si SEETY n latest yg agak mereng cam si EPAL..(sape yg knal mane2 pakar saket otak tlg knalkn kat epal nih ek)

Q=apekah mknn favret enchek dzul?
A=aik,cam xde kne ngene jek soklan nih..pang kunk!

Q=time kaseh kpd enchek dzul krane sudi ditemu ramah untk rancangan pelangi malam..
A=xde hal la,kalo ko nk suwo aku nyanyi pn bule..

ha,tuh la die,bkn sng lu nk temu ramah gua..hnye aku yg bule interview aku weyh..so,maleh pnjang cite ah,t kowunk mluat lak an,so,slamat brpuase..huh?

blog Pictures, Images and Photos



.

Wednesday, February 25, 2009

LaMbAT

6 comments
rini aku nk cite sket,xla sket sgt,tp sket la jugak..mane2 je ah kn...camnih,pagi td aku dgn konon baeknye sajek tanak nyusahkn mak aku anta aku gi skula,so aku nek ah moto..almaklum ah,aku kn pemegang lesen yg sah dr institut memandu PS samy..(nih aku promot dpt duet ke?)

ok,aku pn nek ah moto n aku gerak kol 6.45 coz skula aku an jaoh,aku de wat permohonan suwo krajaan buat 1 skola blakang uma aku,tp dsebabkn ini isu sensitif,tepakse ah dbatalkn niat aku...hoho..

so,ape agi,aku x gerak tewos pas naek moto,aku da naek moto,pe agi,ofcoz r aku start enjin dlu..gile ko,xkn aku nk tolak lak..so,da start tuh aku pn gerak ah dgn penoh banggenye..tetibe,smpai sparoh jln,gua rase smacam..gua dpt rasekn cam katak ngah nyanyi n die nk panggl samting...ha,itu la die,ujan pn dtg dgn gembirenye..

amek kaw,x menyempat aku nk smpai skula,so,aku stop ah kat 1 bustop dlu..aku maleh nk patah blk coz kat skula rini ade raptai sukn,so aku nk gi gak!xdulik! aku nk gi!!so,betapak ah aku kat bustop besame bbrape jejake yg laen kat situ..

laz2 benti gak ujan...tp yg sadisnye,ujan benti kol 8...gile,skul aku da ah masok plg lewat kol 7.20...aku da glabah da,tp disebabkn niat aku murni nk dtg skula,aku redah jek..(konon)...so,smpai la dlm 8.10 camtuh..

yg aku pelek binti ajaib nih,ckgu disiplin aku x mara pn,yg bez nye,die tetibe lembut lak tuh...whut da eff!! die saket ke? die x mara aku pn lmbat,die siap tnjokkn simpati die agi kat aku..hoho..da ah,tuh je ah cite aku..mekaseh sbab bace karutan aku yg pnjang darab lebar nih...:D


Raining Pictures, Images and Photos


.

Tuesday, February 24, 2009

Sape Ade Agi BnyK?

5 comments
hohoi,rini mmg bapak penat..bkn bapak jek,mak,atok,tok wan,sumenye penat2 blake...mane x nye,tyme pagi ade raptai tok ari sukan..tuh die,kne lak aku kawad...maybe bunyi die cam riak sket,tp aku saje nk gitau aku ketue uma sukan jebat kat skula aku..mmg ah skula aku,xkn skula ko lak.. woohooo! kite da 4 taon mng,so,jdkn ah taon laz aku ni sbagai kemenangan yg abadi..cewah ayat ko..

tp rini aku nk cite sal kejadian mnggu lpas,tyme yg aku kne wat presentation BI tuh..mmg bez ah tyme tuh...TAPI...(cam drama mlayu an)...tyme nih ah sume org nk eksen cam ank org kaye ade pendrive...gua jugak yg gune disket...hoho..ah,xkesa ah gua bwk disket ke,harddisk ke,pendrive ke,pen mate bola ke,yg pnting,aku nye x jd camnih...



ha,ko tgk,pe kejadahnye virus smpai juta2 tuh..(juta ke)..tuh la kemudaratan pendrive yg tah r aku nk ckp pe pn aku tataw..mule2 bkn kemaen ko ek blagak pendrive ko 8gb r,beli mahal la,laz2 ko nye pndrive yg cam $^#&@%...ye,ini untok ko dila! sukati aku ah nk kutok ko ke x...len kali ko pkai disket cam aku..xpn ko salin kat ketas jek suda...huh...


.

Sunday, February 22, 2009

GianT

3 comments
Ha,rini aku folow mak aku gi GIANT,giant mane aku pn tatawu,yg aku konfem bkn yg dlm doraemon tuh ah..pe yg beznye? xde pape ah pn kecuali ah dpt tarik sume bnde yg ade kat ctu n bkn aku yg baya..so,tarek la sume n wat2 bodo jek suda..bkn sng nk dpt an..jd,hormatlah ibu bape kite,tgk,kite amek sume bnde masok troli dowunk x keco pn..kite nih? bru xdpt bnde yg kite nk sket,abes ngamok 1 benue..

ok,kat sane ade bnde yg memalukn jadik yg wat aku rase cam nk je blah tewos blk uma drpd mnahan malu d situ..huhu..cenggini,kn ade part jual ayam,hotdog,n lelaen la yg da siap masak ah kn kat bahgian blakang giant..so,akak aku pn beli ah hotdog tok ank die,cam bese kne gi kat blakang tuh n die letak an dlm plastik n die letak price...

ingin aku ingtkn bahwe saiz hotdog tuh amat la gedabak dn besanye..ade ah lebey kuang cam..tah,xdpt ditafsir..kunk kalo cakap kne censored..hoho..so,letak ah dlm troli...dlm ngah jejalan tuh,pergh,ank sdare aku koyakkn plastik tuh n die slambe badak jek mkn..x pk lak sume org pndang je tyme tuh..hampagas tol,nk je gua sepak ngan peparu gua...

so,cite pnjang pn x gune,meh sini tgk gamba nih..dak nih maseh mampu tesenyum..kalo kowunk kate die comel,tgk ah sape pakcik die..hoho...



.
 

DzuL 2009 Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template