Friday, December 19, 2008

Pulanglah MaK....


kengape tajok aku begitu??ke manekah mak aku suda pegi??die lari gi batu belah batu belingkup ke coz x dpat kenny rogers?? owh tidak...sbagai seowunk suri ruma yg bejaye,mak aku rini gi cameron highland ngan ahli2 pesatuan wanita die smpai esok..n yg tnggl adk aku,aku,n bpak aku,of coz r ituh menandekn aku akn mati kebuluran krane aku tidak akn makan pe yg bpak aku masak,takot dpt keracunan mknn..hoho,sori abah...
so,skunk nih bapak aku keje n die blk pn lmbat agi,so, xdpt r nk mntak duet kat die,tp mak aku pn de tngglkn duet,die pesan,"t tgh ari beli mkn tok azlee skali" azlee tuh adk aku r kn,xkn adk ko ataw azli senario lak..
malang bagikuh minyak moto aku da abes,so aku x ley nk kuar beli mkn n aku x berkemampuan tok isi minyak..ade gak aku tepk nk letak minyak masak,tp,,bole ke??
so,sepeti biase kalo aku bujang,rupe meje mkn aku hanye sepeti inih,,,
Photobucket

demmit,aku da ah lapa,siyesly aku ckap,aku nmpak cicak kat dindeng n emmm...sedapnye..hoho...
tp aku ni bkn bendul sgt juz pndai goreng telo jek..so,aku pn decide r nk wat ayam bakar...muahaha,sile panggel bombe,ade dapo yg akn tebaka...
debush,ingt aku slow sgt ke,come on r,bkn susa pn...ha,nih gamba die....
Photobucket

pergh,mmg x dpt dinafikn,kowunk x ya pnggl ambulan or dokter coz ade kracunan mknn,ini krane,ayam yg aku wat,mmg mavelez ekseles...
ha,nk taw resipi ayam baka bujang nih...(sediekn pen n ketas cepat2...)
ni die...
-of coz r ayam,,bole gak ditukakn ngan dageng arnab,ruse,tp bukan tikus...
-dapor..(kalo xde dapo camne nk masak an)
-gas..(penting nih,kalo x,kowunk cari kayu api)
n last but not least,kepakaran memasak slame 3 taon...

ha,pe agi,try ah...sekian..

4 comments:

Siti Fatimah Nabihah on December 19, 2008 at 5:36 PM said...

hurm.. pandai gak ko ayam2 bakar(mula2 aku dah risau dah masa ko kate nk bakar ayam) takut hangus lak. hehe^^
bgs2.. pas Spm leh kwen dah kut?? hurm..

Dzulfikri zulkiflE on December 19, 2008 at 6:50 PM said...

a'ah kn,pas spm kawen pahtu jd sureruma spenoh mase..hoho..xmaw2...

desbliss on December 20, 2008 at 1:16 AM said...

Abis satu keturunan korang keracunan klu ikut petua bdak neh..

ISk2....


DINASIHATKAN....jgn mecuba ok!!


Siyes...

Dzulfikri zulkiflE on December 20, 2008 at 11:59 AM said...

siot debliss,ko da wat kan saham aku sbagai seowunk lelaki bebakat jatoh menjunam...

 

DzuL 2009 Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template